Инфузията от Годжи Бери може да изравни текстурата на кожата и да я предпази от външни въздействия, като вредните ултравиолетови лъчи. Плодовете на Годжи Бери са може би едни от най-богатите източници на витамини и други хранителни вещества. Те съдържат над 18 различни аминокиселини, витамини като A, B1, B2, B6, C и E, и повече бета каротин от морковите. Инфузията на свой ред е богата на много полезни минерали като: желязо, калций, мед, цинк, селен, фосфор и германий, и е източник на антиоксиданти. Чрез добавяне на много влага в кожата, тази успокояваща инфузия помага да запазите кожата мека, гладка и младежка.

Маслото от карите се получава се от плодовете на африканско дърво и се състои наполовина от наситени и наполовина от полиненаситени мастни триглицериди. Съдържа мастно разтворимите вещества на плода и има естествен слънцепредпазен фактор до 4. Маслото се използва в елитната дневна козметика, както и за лечение на изгаряния. То попива много добре в кожата, без да оставя повърхностно омазняване, като създава тънък защитен слой и усещане за сухота. Има дълготраен овлажняващ ефект, прави кожата сатенено гладка, подхранва я и я защитава с часове.


Рибният колаген е най-широко използвания в козметиката. Той предлага отлични овлажняващи свойства и може да увеличи плътността на колагеновите фибри, както и плътността на фибробластите, отговорни за производството на колаген. Образува защитен филм. Отличен кондиционер за изтощена коса. Увеличава синтеза на колаген. Намалява бръчките, стяга кожата и дава по-мек вид на зрялата кожа. Има изглаждащ ефект върху кожата.  Учените установиха, че животинския колаген се възприема по-добре и пълноценно в сравнение с растителния колаген. От всички видове животински колаген, най-добрата и нетоксична алтернатива е рибния. Той се абсорбира по-лесно и по-ефективно от човешката кожа в сравнение с другите видове животински колаген. Неговата големина на молекулата е 2000 Da – ултра малка, което го прави перфектно ефективен и лесен за абсорбиране. Този колаген е най-добрият за подмладяване на кожата и осигурява забележим ефект против стареене . 

Co_Q10Коензим Q10 е мастноразтворима субстанция, която се намира във всяка клетка на човешкото тяло. Коензимите са необходими за действието на ензимите. Обикновено те са много по-малки като размер от самите ензими. Коензим Q10 се използва в козметиката като антиоксидант и антиейдж съставка. Приложен външно, предварително разтворен в масло в доза 0.1-1% е в състояние да проникне в кожата и да окаже лек ефект върху съществуващите бръчки, причинени от ултравиолетовите лъчи, както и да спомогне за обновяването на епителните клетки.

Пантенола е провитамин В5 и е широко използван в козметиката тъй като е от съществено значение за красота на кожата. В тялото, провитамин В5 бързо се превръща в патонтенова киселина /витамин В5/, която е основна съставка на коензим А и има ключова роля в механизма на възстановяване на клетки и тъкани. Този витамин участва активно във формирането и регенерацията на кожата, като има ободряващо, изцелително и противовъзпалително действие. Пантенол има стимулиращ ефект върху синтеза на кератиноцити и разпространението на фибробласти в епидермиса и дермата и следователно играе важна роля в процеса на възстановяване на кожата. Успокоява дразнене, парене и сърбеж; действа като овлажнител и поддържа мекотата и еластичността на кожата. Хидратира, успокоява, възстановява и тонизира.

изтеглен файлМаслото от макадамия се причислява към маслата с най-близък до човешката кожа състав – състои се от мононенаситени триглицериди до 85%, с което е рекордьор сред естествените масла. Поради своите омекотяващи свойства и хидратиращо въздействие, то е подходящо за всички видове кожа, включитело бебешка и чувствителна, чудесно е за суха и старееща кожа, като им помага да запазят своята гладкост, еластичност и свеж вид. Маслото от макадамия се абсорбира бързо и не случайно се нарича “изчезващо масло”. То е хипоалергенно и има висока влагозадържаща способност. Служи за предотвратяване и намаляване на стрии, помага при слънчеви изгаряния, протривания и белези от рани. Маслото съдържа 60% олеинова киселина, която спомага регенерацията на кожата и я овлажнява, както и 19% палмитолеинова киселина (Омега 7), която е естествена съставка на човешката кожа, подхранва я и я подмладява. Палмитолеиновата киселина нормално се съдържа в кожата, но с възрастта тялото я произвежда във все по-малки количества, което води до бръчки и състарен външен вид. Маслото от макадамия замества този важен елемент и спомага за добрия и по-младежки вид.

624-400-grozde-chepka-maslo

Маслото от гроздови семки е подходящо за всеки тип кожа, регулира мастната секреция и стяга порите, без да ги запушва. Съдържа мощен природен антиоксидант процианид. То се състои се от 70% незаменими мастни киселини, които лесно се възприемат от кожата, съединяват и задържат влагата. Съдържа най-силния естествен антиоксидант, известен на науката. Има способността да регулира омазняването и е сред малкото масла, подходящи за мазна и смесена кожа. Помага за бързото възстановаване на целостта на кожата, което го прави подходящо за използване при ранички, изгаряния и протривания.

jojobaМаслото от жожоба е уникално в целия растителен свят, всъщност то е течен восък. Състои се главно от висши мастни киселини и практически не гранясва. Маслото има добра попиваемост във всички видове кожа, включително мазна. Нанесено върху кожата то създава тънък, невидим за окото, устойчив и еластичен слой, който я подхранва и предпазва от неблагоприятните въздействия на околната среда, без да пречи на нормалната жизнена дейност. Създаденото от него повърхностно и дълбочинно омазняване регулира мастната секреция на кожата. Не предизвиква никакво дразнене и алергични реакции, затова често се използва за приготвяне на почистващи емулсии за кожата и около очите, а добавено към готови козметични продукти значително увеличава срока им на годност. Възвръща мекотата, сочността и нежността на напукани и изпръхнали устни. Има слънцезащитен фактор 4, регулира мастния баланс и подхранва кожата по неповторим начин.

В продукт1. 4erveno pieneите на серията са включени комбинации от Цветни есенции от следните Цветя: Шипка, Маслина, Дъб, Бряст, Червен кантарион, Клематис, Габър за освежаване, тонизиране и подмладяване на кожата. Освен това капките въздействат и на психоемоционално равнище, като облекчават умората и даряват жизненост и сила.