DSC02399

Немазен гел на водна основа, доставящ на сухата кожа така необходимата й хиалуронова киселина. Изключително лесно проникващ в дълбочина, овлажнява и попива напълно, като оставя кожата мека и хидратирана. Може да се използва като основа преди крем за много суха кожа, като активно вещество при третиране с дермаролер или просто като заместител на ежедневния крем за лице. Подходящ както за лице, така и само за околоочен контур при суха и дехидратирана кожа.

Хиалуроновата киселина е един от главните компоненти на съединителната тъкан на кожата. С удивителната й способност да задържа огромно количество влага, хиляди пъти надвишаващо собственото ѝ тегло, основната ѝ роля е да хидратира кожата в горните клетъчни слоеве, да укрепи съпротивителните ѝ сили и да изглади приятно повърхността. С нейна помощ се постига дълготраен ефект на подмладяване на кожата и натурална красота. Хиалуроновата киселина е естествена съставка на съединителната тъкан: кожа, хрущяли и синовиалната течност, роговица. Това е гликозаминогликан и е един от най-важните елементи на извънклетъчната матрица, която включва и протеини като колаген и еластин,  в подкрепа на структурата на кожата. Хиалуроновата киселина е в състояние да привлича и да задържа голямо количество вода (до 20 пъти теглото си във вода) като формира еластичен гел. Именно това придава обем и еластичност на младата кожа. С възрастта, количеството на хиалуронова киселина в кожата постепенно намалява и кожата губи своята еластичност. Хиалуроновата киселина, вложена в козметичните продукти, не прониква пълноценно до дермата, и следователно не може да “замени” естествената хиалуронова киселина. Въпреки това, нейната изключителна способност да задържа вода я прави много привлекателна за постигане на дълбока хидратация и “заглаждане” на кожата. Хиалуроновата киселина е полимер, дизахарид и от размера на молекулите зависи, ще бъде ли в състояние да проникне по-дълбоко или по-малко в кожата. По-голямите молекули образуват филм на повърхността на кожата, като възглавница напълнена с вода, която поддържа хидратацията на кожата. Този филм също има ефект “затягане” и изглаждане на повърхността на кожата и бръчките. По-малките молекули, проникват в по-горните слоеве на епидермиса и там привличат и задържат вода, като хидратират кожата в дълбочина. Този ефект на “напомпване” също намалява появата на бръчки и фини линии.

Действие на хиалуроновата киселина:
* Овлажнител: привлича и задържа вода във и върху кожата
* В борбата с обезводняването образува защитен филм върху кожата
* Напомпващ и анти-ейдж ефект: запълва линии и бръчки
* Ефект на мека и кадифена кожа
* Много добра поносимост от кожата

Хиалуроновият гел-серум е подходящ за осигуряване и задържане на влага в кожата, за да придобие витализиран и здрав външен вид. Добавените в него маслинов сквалан, пантенол и оризови трици подсилват действието му, като успокояват кожата и съдействат за нейното изглаждане.

Цена: 20мл/18лв

Ръчно произведен от 100% натурални продукти … с Цветни есенции на д-р Бах и любов за вас …