Подходящо при липса на енергия, пролетна умора, изтощение и отпадналост. При внезапно спадане на силите и непрекъсната сънливост. За по-бързо възстановяване след раждане, продължително боледуване или грижа за болни хора. Възвръща силите и дарява бодрост, заряд и жизнена сила.

За по-лесно адаптиране при всички житейски промени – тръгване на детска градина и училише, смяна на жилище и работа, пубертет, менопауза, пенсиониране, преживяна раздяла, смяна на местожителство, загуба на близък и др. Помага на човек да се справи с промените, подтиква го да върви напред и да приеме обновлението. Балансира хормоните и помага на човек да приеме тялото си, дарява свежест, оптимизъм и вяра.

Подходящо при детоксикация и процеси на пречистване, както и за защита от рентгенови лъчи. Оказва незаменима подкрепа при смяна на хранителни навици, подпомага отказа от цигари и други зависимости. Освобождава от натрапчиви и депресивни мисли, свързани с храна и диети. Подпомага отслабването, балансира теглото и пречиства кръвта. Изчиства токсините от пушене, след упойка и ваксина, след антибиотици и химиотерапия.

Rescue има изключително широк спектър на приложение. Основното и най-важно приложение е за оказване на първа помощ във всички случаи на внезапен физически или психически шок, загуба на съзнание, наранявания и травми, настъпили в резултат на пътно-транспортни произшествия или други злополуки. Rescue може да се използва успешно и за по-бързо преодоляване на епилептична криза и за възстановяване на жизнените функции при топлинен удар или колапс. Комбинацията оказва много бърз успокояващ ефект при силни стресови ситуации, водещи до безпокойство, уплаха или панически страх, емоционални разтройства, мъка, душевни травми и депресии, предизвикани внезапно от възникването на проблемна ситуация, получаването на лоша вест, междуличностни конфликти, раздяла, загуба на близък и др. Rescue успешно може да отстрани нервното напрежение и безпокойство преди изпит, интервю за работа, посещение на зъболекар, важна среща, спортни състезания, публична изява и да спомогне за избистрянето на ума, засилването на концентрацията и създаването на нужните психологически условия за постигането на максимална изява в условията на стрес.

За преодоляване на паниката по време на изпити и преди това. Засилва концентрацията по време на работа и учене; дава яснота и фокус при говорене, четене и пеене; подобрява вниманието към детайлите и координацията. Помага да се фокусираш и дава яснота на мисленето; увеличава уменията и способностите за учене. При неорганизирани хора с трудности при планирането.

При първи прояви на неразположения, настинка, грип, хрема, кашлица, главоболие. За изчистване на негативни влияния от други хора, места и предмети. За защита при съмнение от негативни външни влияния. При внезапно отпадане на силите и стомашно-чревно неразположение. Използва се в първите 2 дни за предотвратяване и пресичане на заболяване. При възникнало такова може да се използва като подкрепа, за изчистване на тялото, тонус и по-бързо възстановяване.

При липса на посока в живота и страх от неизвестното. Подходящо за хора, които незнаят какво искат; за хора, на кръстопът, които незнаят какво решение да вземат. Хора, които имат нужда от промяна, но не могат да я осъществят.