Зелени лъчи – Вечният Дух

Зеленото е хармония, равновесие и баланс. Уравновесява и в себе си всички сплотява. Зеленото успокоява сетивата, покой дава на душата. Мисълта спира и потъвам в тишината, ах колко приятен е шума на гората! Забравям, отмивам всички тревоги, към тежкия ден нищо не ме води. Без него не сме пълни и губим равновесие. То държи ни свързани с цялата земя, прави ни обвързани с вселенската душа. Зеленото е велик лечител, наситена е с него природната обител. Успокоява очите, дарява с любов, притихва сърцето под зеления зов. Зелените лъчи донасят ни прогрес и изобилие, в тях всичко се развива и цъфти, настава време за примирие.

Лечебни свойства на зеления цвят:

Зеленото е подходящо при всички състояния, нуждаещи се от баланс – хармонизиране на чакрите, тялото и ума, ритъм на сърцето, регулиране на месечния цикъл. Зеленото е добър основен лечебен цвят, тъй като той стимулира растежа и възстановяването на тъканите, което го прави полезен при костни счупвания. Със зеленият цвят като лечебна честота можете да обградите вашите близки, когато боледуват. Използвайте зеления цвят за да се свържете с природата. Зеленото действа благотворно при клаустрофобия, добро е  за жлъчката и успокоява главоболието. Премахва токсините, контролира кръвното налягане и е полезно при чернодробни проблеми. Идеално е за лечение на изтощение и стрес. Зеленото действа като приспивателно. Успокояващите му качества могат да се използват при свръхактивни деца. 

 

Във всички продукти на серията са включени комбинации от Цветни есенции от следните Цветя: Джанка, Витлеемска звезда, Скална вода, Клематис, Импациенс, Агримония, Върбинка

Серията включва: капки за пиене; ароматерапевтичен спрей и 2 козметични продукта.

 

 

С нея д-р Бах спасява живота на рибар през 1930г. и оттогава е донесла на безброй много хора в стресови ситуации осезаемо отпускане и надежда, често дори индиректно е спасявала животи. Тя има универсален ефект, защото се отнася до висш, първообразен модел на поведение. Той се активира в резултат от взаимодействието на 5 често срещани негативни модела, които се появяват в отговор на стресиращи ситуации. Синергичното действие на вибрациите на петте растения, има силата да отстранява възникналите на енергийно ниво блокажи и да отприщва каналите за приток на жизнени енергии.

Rescue има изключително широк спектър на приложение. Основното и най-важно приложение е за оказване на първа помощ във всички случаи на внезапен физически или психически шок, загуба на съзнание, наранявания и травми, настъпили в резултат на пътно-транспортни произшествия или други злополуки. Rescue може да се използва успешно и за по-бързо преодоляване на епилептична криза и за възстановяване на жизнените функции при топлинен удар или колапс. Комбинацията оказва много бърз успокояващ ефект при силни стресови ситуации, водещи до безпокойство, уплаха или панически страх, емоционални разтройства, мъка, душевни травми и депресии, предизвикани внезапно от възникването на проблемна ситуация, получаването на лоша вест, междуличностни конфликти, раздяла, загуба на близък и др. Rescue успешно може да отстрани нервното напрежение и безпокойство преди изпит, интервю за работа, посещение на зъболекар, важна среща, спортни състезания, публична изява и да спомогне за избистрянето на ума, засилването на концентрацията и създаването на нужните психологически условия за постигането на максимална изява в условията на стрес.

Използването на Rescue преди лягане (вътрешно или разтворен във ваната) след напрегнат ден е ефикасно средство, което ни помага да постигнем обща релаксация и успокоение и да се справим успешно с безсънието. Rescue е идеално алтернативно средство и за успокояване на малки деца, може да се използва още за облекчаване на менструални болки, болки в резултат на спазми, колики при бебета, болки при никнене на зъби, зъбобол, главоболие, мигрена и др. Rescue спомага за стабилизирането на пациенти, получили различни интоксикации, в резултат на медикаментозно предозиране, лекарствена непоносимост или други.

Rescue се използва и от родилки преди и след раждане за облекчаване на родилния процес, за намаляване на стреса и риска от травматични увреждания и за по-бързото следродилно възстановяване. Rescue намалява депресиращия ефект от анестезията при бебета, родени чрез цезарово сечение, както може да окаже и реанимиращ ефект при новородени с нарушени жизнени функции.

Произведен от специално подбрани етерични масла с успокояващ ефект. Подходящо при безсъние, трудно заспиване, нежелани мисли и кошмари. Комбинацията оказва много бърз успокояващ ефект при силни стресови ситуации, водещи до безпокойство, уплаха или панически страх, емоционални разтройства, мъка, душевни травми и депресии, предизвикани внезапно от възникването на проблемна ситуация. Спреят успешно може да отстрани нервното напрежение и безпокойство преди лягане, да спомогне за успокояване на хиперактивни деца и да разтовари напрежението от тежък ден

Няма коментари