Много хора са открили ползата от Баховите есенции за животните и растенията. Животните са чувствителни същества и са подвластни на емоционални проблеми като повечето от нас! Те също могат да се чувстват изплашени, нервни, ядосани, нетърпеливи, сънливи; също могат да искат да ги оставим на мира или напротив, непрекъснато да се нуждаят от внимание. Всяко животно е уникално живо същество и всички ние сме еднакви по своята дълбока същност!

При животните също могат да се наблюдават ясно изразени характери и състояния, като например страх, доминиране, агресивност, резервираност или напротив, търсене на внимание. Кучетата, котките и конете реагират прекрасно на цветните есенции. Те помагат, когато животните се страхуват от гръмотевици; да не бъдат оставени сами; когато са нервни или кисели. Наблюдават се добри резултати при свръхактивни кучета, плашливи котки, новородени малки и в много други случаи.

4.4 Jivotni

Затова, когато домашния ни любимец страда и е болен, капките са голям подарък за него. Животните обичат да вземат капки и реагират изключително бързо, затова и продължителността на лечение е по-кратка. При тях има тясна връзка между психологическата дисхармония и органичните проблеми. Когато животното не показва реакция към комбинацията е препоръчително да се обърне внимание на хората в най-близкото му обкръжение. Често то отразява конфликтите между другите хора около него. Подобно на връзката майка – дете, животното и собственика му споделят енергийна връзка, която е много чувствителна към всякакви промени.

Капките може да се дават директно върху езика, или смесени с водата му. Те обаче ще имат резултат, ако проблема на животното не е следствие от физическа причина. Цветята не могат и не се опитват да заместят ветеринарното лечение!